Velsmagende Mælkehat - burgere

4 pers

 

De fleste opskrifter med Velsmagende Mælkehat foreskriver en ret kraftig ristning af svampene, og det er en god ide.

De er uspiselige som rå, men kan dog tørres og kværnes til svampepulver, som får en duft og smag nærmest som bouillon-terninger.

En af mine favoritretter er at lave burgere med Velsmagende Mælkehat

 

 

200 gram Velsmagende Mælkehat

1 løg

evt. lidt små baconterninger

2 spsk mel

1 dl. flødeJ3%

2 æg

 

 

 

Et løg skrælles, hakkes fint og klares i lidt vand.
200 gram mælkehatte skæres ud i fine tern (ikke større end 5-8 mm) og steges med de klarede løg. Evt. tilsættes en lille smule rå baconstykker.
Strø mel over, rør rundt og tilsæt fløde.

Tag gryden af kogepladen og tilsæt de to æg. Varm forsigtigt op under omrøring, men tag af kogepladen igen, inden massen stivner helt, men stadig er grødet.

Sæt gryden på køl indtil massen er tyk nok til at kunne formes til fire store, flade bøffer på en stegepande.

Steg svampebøfferne på panden i smør til de er lysebrune,

 

4 burgerboller

salat

2 tomater

25 gram smør

 

Skær burgerbollerne igennem og rist dem på snitfladen.
Læg salat og skivede tomater samt en svampebøf i hver burger.

Hvis man lader være at bruge ketchup, vil mælkehattesmagen trænge fint igennem.
Dressing er ikke nødvendig, da bøfferne og salat/tomater er rigeligt saftige.

 

 

 

 

SVAMPE nr 64 - 2011

 

Flemming Rune