|
||
|
||
4 pers |
||
De fleste opskrifter med Velsmagende Mælkehat foreskriver en ret kraftig ristning af svampene, og det er en god ide. De er uspiselige som rå, men kan dog tørres og kværnes til svampepulver, som får en duft og smag nærmest som bouillon-terninger. En af mine favoritretter er at lave burgere med Velsmagende Mælkehat |
||
|
|
|
200 gram Velsmagende Mælkehat 1 løg evt. lidt små baconterninger 2 spsk mel 1 dl. flødeJ3% 2 æg
|
Et
løg skrælles, hakkes fint og klares i lidt vand. Tag gryden af kogepladen og tilsæt de to æg. Varm forsigtigt op under omrøring, men tag af kogepladen igen, inden massen stivner helt, men stadig er grødet. Sæt gryden på køl indtil massen er tyk nok til at kunne formes til fire store, flade bøffer på en stegepande. Steg svampebøfferne på panden i smør til de er lysebrune,
|
|
4 burgerboller salat 2 tomater 25 gram smør
|
Skær burgerbollerne igennem og rist dem på snitfladen.
Hvis man lader være at bruge ketchup, vil mælkehattesmagen trænge fint
igennem. |
|
|
|
|
|
|
|
SVAMPE nr 64 - 2011 |
|
|
Flemming Rune |
||
|
||
|
|
|
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
|