Forårssuppe med vårmusseroner |
|
Vårmusseron (Calocype gambosa) er en af de få kødfulde hatsvampe, som kan samles til spisebrug om foråret. | |
|
|
250 g. findelte vårmusseroner 200 g. kyllingekød, findelt i terninger 200 g. hvide aspargesstykker evt. 3 spsk. pulver af tørrede og blendede rørhatte 1 stort løg 2 dl vand 2 dl fløde 2 dl hønsefond (og evt. skummet mælk) persille citronsaft salt og peber |
En lækker forårssuppe kan laves ved at stege findelte vårmusseroner som beskrevet på en dyb pande sammen med et finthakket løg, mens de krydres forsigtigt med salt og peber. Når de er stegt ind. og løget er klaret, tilsættes 2 dl vand og evt. nogle spiseskefulde rørhattepulver, som forsigtigt koges nogle minutter.
|
Serveres med ristet brød og en tør hvidvin | |
|
|
|
|
|
|
SVAMPE nr. 61, feb 2010 Flemming Rune |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|