Forårssuppe med vårmusseroner 

  Vårmusseron (Calocype gambosa) er en af de få kødfulde hatsvampe, som kan samles til spisebrug om foråret.

 

 
250 g. findelte vårmusseroner
200 g. kyllingekød, findelt i terninger
200 g. hvide aspargesstykker
evt. 3 spsk. pulver af tørrede og blendede rørhatte
1 stort løg
2 dl vand
2 dl fløde
2 dl hønsefond (og evt. skummet­
mælk)
persille
citronsaft
salt og peber

En lækker forårssuppe kan laves ved at stege findelte vårmusseroner som beskrevet på en dyb pande sammen med et finthakket løg, mens de krydres forsigtigt med salt og peber. Når de er stegt ind. og løget er klaret, tilsættes 2 dl vand og evt. nogle spiseskefulde rørhattepulver, som forsigtigt koges nogle minutter.


Inden vandet er kogt helt bort, tilsættes fløde, kyllingekød og hvide aspargesstykker. Stuvningen fortyndes nu til suppe med et par dl hønsefond og evt. supplerende skummetmælk, og det hele smages til med lidt citronsaft, salt og peber. Pyntes med persille.

 



 

   
  Serveres med ristet brød og en tør hvidvin
 

 

 

 

 

SVAMPE nr. 61, feb 2010

Flemming Rune