VÅRMUSSERONSUPPE MED FENNIKEL |
|
|
|
8 portioner |
|
40g
smør |
Vårmusseronerne kan med fordel have stået på køkkenbordet natten over, da de så bliver mere koncentrerede i smagen Den hvide del af fenniklen, løget, den hvide del af porren, hvidløget hakkes groft.
Smørret smeltes i en suppegryde af passende størrelse og de nævnte
ingredienser svitses under låg i ca 5 min. ved svag varme indtil de er |
1 bagekartoffel - skåret i 6-8 stykker 2l koldt vand 1 teskefuld frisk timian 1dl
piskefløde |
Dernæst tilsættes bagekartoflen - skåret i 6-8 stykker, det kolde vand samt
timian Suppen bringes i kog og småkoger i en lille time indtil kartoflerne er virkelig møre.
Dernæst tilsættes:
piskefløde og 1 lille knivspids cayenne peber - man bruger cayenne peber
fremfor hvid peber i 'hvide' supper, saucer, etc fordi hvid peber ikke
opløses og dermed kan ses i suppen som små prikker. Har man ikke cayenne
peber ved hånden må man leve med den æstetiske ufuldkommenhed! |
|
|
25g smør 50g fennikel - finthakket 150g vårmusseroner |
Fennikel og vårmusseroner svitses på en pande med lidt salt og cayenne peber indtil fenniklen er mør og anrettes bunkevis i midten af 8 varme suppe tallerkner - suppen hældes forsigtigt omkring. Svampe og fennikel bunken pyntes med en dusk frisk kørvel. |
|
|
|
|
Serveres straks med et godt brød. |
|
Bon appétit! Erol Antreasyan juni 2001 |
|
|
|
|
|
|
|
|