Ballotine af poulardelår fra Bresse med midte af stor trompetsvamp hertil urteglacerede skorzonnér-rødder

2 personer  
Ballotine af poulardlår  

2 poulardelår fra Bresse

1 stort skalotteløg

100 g stor trompetsvamp

lidt smør og olie

1 tsk frisk timian
1 tsk hakket persille
1 tsk hakket estragon

50 cm stegesnor pr lår

Overlårene udbenes overlår og  underlår afpudses - skalotteløget skrælles og hakkes fint
ca. 50 cm. stegesnor pr. lår ca.  - Svampene renses (de må ikke skylles). Bladene fra timian, persille og estragon, stilkene kan smides i bouillonen.

Svits løgene og svampene i et par minutter med lidt salt og peber, tilsæt urterne og afkøl til en håndtérbar temperatur.

Fyld lårene med svampeblandingen, snør og krydder dem og brun dem så i fedtstoffet i et par minutter. Sæt lårene i ovnen ved 180 grader i ca 40 min. Tag dem ud, lad dem hvile lidt (ca.5 min) fjern snoren og skær et par skiver fra overlåret.

Mens lårene er i ovnen blanchér rødderne i 2-3 minutter. Dernæst kog alle ingredienserne fra punktet ’til rødderne og saucen’ op (undtagen urterne og smørret), skru ned og reducér indtil en let sirup-agtig konsistens opnås. Hvis saucen er for reduceret kan den justeres med lidt fond. Tilsæt urterne, smag til med salt og peber og montér med smøret.

 

 

Rødderne og saucen

 

3 skorzonnér-rødder - 
1,5 dl hønseglace

1,5 dl fond
1/4 dl hvid balsamico
1/2 dl hvidvin
1 lille tsk sukker
4 fed hvidløg - skal ikke pilles

timian

persille

estragon

15 g koldt smør til montering af saucen

skorzonnér-rødderne vaskes grundigt, skrælles, halveres i begge led og kommes straks i citronvand (1 l saltet kogende citronvand til blanchering af rødderne)

 

Dernæst kog alle ingredienserne fra punktet ’til rødderne og saucen’ op (undtagen urterne og smørret), skru ned og reducér indtil en let sirup agtig konsistens opnås. Hvis saucen er for reduceret kan den justeres med lidt fond. Tilsæt urterne, smag til med salt og peber og montér med smørret.

 

 

 

Anret på 2 varme tallerkener.  server med et godt glas: Côtes-du-Rhône 1997, Mourre du Tendre

 

 

november 2001 Erol Antreasyan