Svampesuppe  i anledning af 100 års jubilæet 2005 Jacob de Neergaard Søllerød Kro

4-5 personer  

500 g blandede svampe med smag
25 g usaltet smør
1 fintsnittet skalotteløg
1 finthakket hvidløg
bladene fra 2 kviste timian
1 liter hønsefond
1 dl. piskefløde
2 dl. letmælk
(evt. 1 spsk. sherry)
havsalt og friskkværnet hvid peber.

 

Svampene renses og skæres groft. Smørret varmes op til det er gyldent og svampene tilsættes og sauteres til de er let brunet. Derefter tilsættes skalotteløg, hvidløg og timian og sauteres med til løgene er gennemsigtige (hvis man ønsker sherry skal det tilsættes nu og reduceres) Hønsefonden hældes på og det hele småsimrer i 15 min. Blendes og koges op sammen med mælkeprodukterne.

Suppen smages til og serveres med groft brød.
 

 

 

oktober 2005 Jacob de Neergaard