The Paul´s suppe med svampe og jordskokker   i anledning af 100 års jubilæet 2005 Paul Cunningham

100 liter suppe til ca.1000 dejlige mennesker @ 1dl per person

10 kg rengjorte jordskokker
5 kg chalotteløg i skiver
½ kg hvidløg – knust
10 kg kantarel
10 kg pigsvampe
10 kg Karl Johan
10 kg champignon
4 store bundter timian - hakket
2 store bundter rosmarin - hakket
50 liter rigtig god kyllingefond
20 liter økologisk piskefløde
Havsalt
Frisk kværnet sort peber
ca. 2 kg økologisk smør

START MED EN SUPER-KÆMPE-MASSIV SUPPEGRYDE!!!!!!!!!
I smeltet smør steges – meget forsigtigt hvidløg og chalotteløg, uden at de tager for meget farve.
Bagefter tilsættes de stegte svampe.
I gryden tilsættes nu de rene hakkede jordskokker og hakkede krydderurter, samt kyllingefond.
Lad suppen simre i ca.45 minutter.

Suppen skal nu blendes, sigtes og smages til med lidt havsalt og frisk kværnet sort peber.
Varm suppen, tilsæt piskefløde og tjek lige igen for salt.

Servér suppen dryppet med lidt olivenolie tilsmagt med røget rosmarin.
 

 

 

10 sultne middagsgæster/hovedret

 

½ kg jordskokker,

5 chalotteløg,

5 fed hvidløg,

1 kg blandede svampe,

2 kviste timian,

2 kviste rosmarin,

1½ l rigtig god kyllingefond

½ l piskefløde

Rens løgene og snit dem fint. Kom dem i gryden sammen med bacon og lad dem stege med i 15 minutter ved jævn varme. Rens svampene, skær dem i mundrette stykker og kom dem med i gryden. Steg dem med i 10 minutter. Kom hønsefond og fløde op i og lad det simre i 1-2 timer. Smag til med salt og peber. Kan med fordel sættes i køleskabet og serveres dagen efter; det giver en mere fuldendt smag.

 

Servér suppen dryppet med lidt olivenolie tilsmagt med røget rosmarin.

 

 

oktober 2005 Paul Cunningham, The Pauls