Svampestænger med Foranderlig Skælhat

500 g hatte af Foranderlig Skælhat eller andre svampe

½ porre

1 hakket løg

25 g smør

400 g flødeost, fx Philadelphia naturel

1 fed hvidløg

salt og peber

2 plader butterdejg

1 æg

Svampene (hattene) svitses med finthakket porre og løg, der er klaret i smør. Dette blandes i en skål med Philadelphia-flødeost. hvidløg, salt og peber.

Butterdejsplader rulles ud til tørrelse som en halv avisside (30 x 40 cm). Hver side af butterdejspladen klippes op i centimeterbrede strimler (på skrå for at gøre dem ekstra lange) i en tredjedel af pladens bredde. Blandingen anbringes i en stribe på midten, og de opklippede butterdejsstrimler flettes henover hinanden. Svampestængerne pensles med pisket æg og bages ved 225°C i ca. 30 minutter, til de er lysebrune.

Serveres med en frisk salat. Stængerne er ideelle til frysning, hvorefter de kan lunes på 10-15 minutter i ovnen.
 

 

 

Flemming Rune med inspiration fra Jørn Gry, SVAMPE nr 80, 2019