Svampestænger med Foranderlig Skælhat
|
|
|
|
500 g hatte af Foranderlig Skælhat eller andre svampe ½ porre 1 hakket løg 25 g smør 400 g flødeost, fx Philadelphia naturel 1 fed hvidløg salt og peber 2 plader butterdejg 1 æg |
Svampene (hattene) svitses med finthakket
porre og løg, der er klaret i smør. Dette blandes i en skål med
Philadelphia-flødeost. hvidløg, salt og peber.
Butterdejsplader rulles ud til tørrelse som en halv avisside (30 x 40 cm). Hver side af butterdejspladen klippes op i centimeterbrede strimler (på skrå for at gøre dem ekstra lange) i en tredjedel af pladens bredde. Blandingen anbringes i en stribe på midten, og de opklippede butterdejsstrimler flettes henover hinanden. Svampestængerne pensles med pisket æg og bages ved 225°C i ca. 30 minutter, til de er lysebrune. Serveres med en frisk salat. Stængerne er
ideelle til frysning, hvorefter de kan lunes på 10-15 minutter i ovnen. |
|
|
Flemming Rune med inspiration fra Jørn Gry, SVAMPE nr 80, 2019
|
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|