Svamperisotto

4-6 personer

 

300-350 g Punktstokket Indigo-Rørhat

30 g / 2 spsk.smør
350 g risotto ris

salt og friskkværnet sort peber
1 lille finthakket løg

Til slut:
1½ l kyllingefond,

 eller vand samt 2 bouillonterninger

1 klat smør samt 60 g friskrevet parmesan
2 spsk. olivenolie

 

De friske svampe skæres i tern. Løget steges i olie og smør. Når det begynder at få farve, tilsættes svampene. Fortsæt stegningen over moderat varme et par minutter. Tilsæt risene og rør med en træske et minut eller to, til de er klare. Hæld fonden ved risene lidt ad gangen (hav fonden simrende i gryde ved siden af risottoen); rør konstant med en træske. Når riskornene har optaget væsken tilsættes mere. Bliv ved med at røre og tilsætte fond indtil risene ser ud til at være kogt - ca. 20-25 minutter. Når risene er ”al dente” tages de af varmen, smages til med salt og peber, slut af med at vende smørklatten og parmesanen i.
 

   
  Den skal serveres varm. Hvis man har lyst, kan hver portion dekoreres med en svampeskive. NB! Hvis det er Punktstokket Indigo-Rørhat, der anvendes, må den ikke være rå! Karl Johan må dog gerne anvendes uden tilberedning.
   
 

 

 

 

 

 

august 2001 Anne Storgaard frit efter Carluccio

 

Carluccio bruger små faste, friske eller tørrede Spiselig Rørhat (Karl Johan) til opskriften, men fordi Punktstokket Indigo-Rørhat beholder sin konsistens under tilberedningen, kan man også bruge lidt større frugtlegemer. Ellers kan man udmærket bruge andre af de faste rørhatte til opskriften.