Suppe med Brunstokket Rørhat

   

100 g smør

1 løg i tern

2 stilke bladselleri i skiver

det hvide af 1 porre i skiver

200 g Brunstokket Rørhat, 

1 tsk karry

½ dl mel

1 spsk basilikum

1 liter grønsagsbouillon (tern)

2 dl piskefløde
 

I en tykbundet gryde ristes de grofthakkede svampe i smør. Tilsæt løg i tern, selleri og det hvide af porren i skiver. Derefter karry som sauterer videre et par minutter. Melet kommes i og bages lidt igennem. Under omrøring tilsættes grønsagsbouillon, basilikum og til sidst piskefløde. Suppen koges i 5 minutter og smages til med salt og peber.

 
 

 

hvidløgssmør

af 50 g smør og

1 lille fed hvidløg

Serveres med sandwichbrød smurt med hvidløgssmør, grillet lysebrunt i ovnen og delt i trekanter.

 

 

 

 

oktober 2001 Carsten John