Salat med Sommer-Rørhat

4 personer

 

 

 

200 g unge Sommer-Rørhatte

4 skiver toastbrød (ikke for tynde skiver)
100 g Rucola salat

olivenolie til stegning
1 spsk hvid balsamico eddike

1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie

salt og peber  

Rørhattene renses grundigt og skæres i mindre stykker. Rucola salaten skylles. Hvis bladene er for store, rives de i mindre stykker. Olie og eddike piskes sammen, så det bliver cremet. Krydres med salt og peber.

Toastbrødet skæres i terninger. Et fed hvidløg gnides på en pande, hvorefter olien varmes. Brødterningerne ristes ved god varme og krydres med salt og peber. Når de er færdige hældes de op på en tallerken med et stykke køkkenrulle, så overskudsolien suges væk.

 

 

 

Salaten blandes og de ristede brødterninger hældes over.

 

 

Juli 2002 Ejnar Slot