Filodejsruller med Skørhatte

4 personer

 

½ pakke filodej

 

300 g hakket kalv og flæsk
1 spsk østerssauce
150 g skørhatte i små stykker
1 spsk hakket frisk koriander
2 forårsløg i tynde skiver
olie
100 g bønnespirersalt
peber
 

Optø filodejen. Tag 2 lag ad gangen og læg det ene oven på det andet. Klip dejpladerne i 6 stykker med en saks (ca. 12 x 12 cm).

Sauter kødet i olien, tilsæt skørhattene og lad væden fra svampene dampe væk. Dernæst tilsættes forårsløg og de sauteres med i ca. 2 minutter. Østerssauce tilsættes, bønnespirer og den hakkede koriander vendes i. Smages til med salt og peber. Kød og svampeblandingen tages af varmen og bruges som fyld i rullerne.

En god skefuld af fyldet lægges på det ene hjørne af et dejstykke. Sidehjørnerne bøjes ind over fyldet, og resten rulles om fyldet, så rullen kommer til at ligne en forårsrulle. Rullerne lægges på bagepapir, pensles med olie eller vand og bages ca. 15-20 minutter i en 200 grader varm ovn.
 

 

 

 

Serveres med grøn salat, østerssauce og sød chilisauce.

 

 

 


Andre svampe kan anvendes f.eks. Judasører, men sidstnævnte skal først tilsættes til sidst sammen med bønnespirerne.

 

 

juli 2004 Anne Storgaard