Risotto med grønne asparges og Tragt-Kantareller

 

200 g Tragt-Kantareller

200 g grønne asparges

1 stort løg

3 spsk. olivenolie

200 g risottoris

2 dl hvidvin

1 liter hønsebouillon

50 g pecorino (italiensk fåreost)

evt. persille

 

Tragt-Kantareller steges forsigtigt på en pande, de største skæres over, og grønne asparges koges i 2-3 cm lange stykker i letsaltet vand et par minutter. Man kan også riste de grønne asparges på panden, men så mister de deres grønne farve og bliver gyldne.

Løget hakkes fint og steges i olivenolie, uden at det tager farve. Risottoris steges med i 1 minut, og der tilsættes hvidvin, som bruser op og koges ind. Herefter tilsættes hønsebouillon lidt ad gangen, så risene når at absorbere væden og stivelsen langsomt trænger ud. Når al bouillonen er tilsat, og risene er blevet møre, men stadig har en smule bid, og det hele er blevet grødagtigt, tilsættes grofthøvlet pecorino, og der røres til osten er smeltet.

Herefter vendes de stegte svampe og de kogte aspargesstykker forsigtigt i, og der pyntes evt. med finthakket persille og høvlet pecorino. Risottoen serveres dampende varm med et glas hvidvin.

 

 

SVAMPE nr. 73, feb. 2016  

 

 

Flemming Rune