Panerede svovlporesvampe med kogte grøntsager og krydderurteolie

Panerede svovlporesvampe

 

Unge svovlporesvampe

æg

rasp

Grøntsager,

f.eks. små nye kartofler, hestebønner/valske bønner,

alm. grønne bønner,

små karotter m.m.

Skær de helt friske svampe i ca. en halv cm. tykke skiver. Vend dem først i mel og derefter i sammenpisket æg. Vend dem endelig i rasp, der i forvejen er krydret med salt, peber og paprika.
Grøntsagerne koges netop møre.
Mens dette sker steges de panerede svampe ved ikke for stærk varme, til overfladen er pænt brun.

 

 

 

Krydderurteolie

 

Jomfruolivenolie

hakkede friske krydderurter

citronsaft

salt og peber

Brug en god jomfruolivenolie. Tilsæt friske hakkede krydderurter, f. eks. basilikum, purløg, persille, timian eller nogle af disse samt lidt citronsaft. Lad olien trække mindst en time. Krydres med salt og peber

 

 

 

Svampe og grøntsager serveres med krydderurteolien.
 

 

 

Juni 2002 Bjørn Hirshals