|
||
|
||
|
|
|
5-7 sammenlukkede Stor Kæmpeparasolhat 4 spsk. mel 3/4 dl mælk 1 dl rasp 2 dl rapsolie creme fraiche 1 tsk. dijonsennep lidt fintklippet persille salt & peber |
S kær de endnu helt sammenlukkede hatte ud i tre-fire skiver på tværs, 7-10 mm tykke. Fjern den centrale, seje stokdel, så hatskiverne hver udgør en ring. Dyp dem i en blanding af mel og mælk, og dernæst i rasp, førend de ristes gyldne og sprøde i 5 mm olie på en rygende varm pande. Alt efter oliens temperatur skal de have 30-60 sekunder på hver side.S erver med blandet salat og creme fraiche smagt til med dijonsennep, salt og peber, og måske et drys friskhakket persille. En særpræget og velsmagende svamperet, som man endda kan friste børn med!
|
|
|
|
|
SVAMPE nr.75 - 2017 |
|
|
Flemming Rune |
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
|