Panerede Parasolhatte

5-7 sammenlukkede Stor Kæmpeparasolhat

4 spsk. mel

3/4 dl mælk

1 dl rasp

2 dl rapsolie

creme fraiche

1 tsk. dijonsennep

lidt fintklippet persille

salt & peber

Skær de endnu helt sammenlukkede hatte ud i tre-fire skiver på tværs, 7-10 mm tykke. Fjern den centrale, seje stokdel, så hatskiverne hver udr en ring. Dyp dem i en blanding af mel og mælk, og dernæst i rasp, førend de ristes gyldne og sprøde i 5 mm olie på en rygende varm pande. Alt efter oliens temperatur skal de have 30-60 sekunder på hver side.

Server med blandet salat og creme fraiche smagt til med dijonsennep, salt og peber, og ske et drys friskhakket persille. En rpræget og velsmagende svamperet, som man endda kan friste børn med!

 

   

 

   

SVAMPE nr.75 - 2017

 

Flemming Rune