Pandekager med  Ager-champignon

Fyld:

200 gram Ager-Champinon

200 gram kogt skinke i skiver

1 løg

2 dl -fløde 13 %

1 æggeblomme

purløg

 

Tiberedningen er en fornøjelse, hvor det gælder om at bevare den sarte aroma i svampene. Under opvarmningen fordamper det meste afanis-duften, men den erstattes af en fin, mildsvampesmag, som ikke må overdøves af kraftigtsmagende ingredienser.

 

Jeg laver gerne en enkelskinkestuvning med mine Ager-Champignon,og rullet ind i en stak pandekager bliver den attraktivogså for børn, der ellers ikke altid er rligbegejstrede for svampe.

 

Et løg skrælles og hakkes fint og steges i lidt vand til det bliver klaret. Ager-Champignon skæres groft ud. Små, uudsprungne svampeknopper deles evt. kun en gang på langs.

Svampene stegesmed, og fløde kommes i, så svampene rigtig kan give smag til fløden.

Skinke snittes i finestykker, æggeblomme tilsættes, og det hele kogesind til en tyk stuvning.

Lidt purløg klippes itil sidst.

 

Pandekager

2 dl mælk

2 æg

2 dl mel

Pandekagedej res sammen, pandekagernebages, og de rulles om fyldet.

   

 

 

 

SVAMPE nr 72-2015

Flemming Rune