|
||
4-6 portioner |
||
300 g friske Kegle-Morkler (30 g
tørrede) 50 g smør 1 dl hvedemel 1 tsk. bagepulver 3 dl mælk 3 æg 100 g revet cheddarost (ca. 1 dl) Salt og peber Rasp Pinjekerner |
Morklerne
renses, skæres ud i cm-store stykker og steges grundigt på en pande. Kyllingebryst
skæres i tern, krydres med salt og peber og brunes på en pande. Smør
smeltes i en gryde og røres sammen med mel, bagepulver, salt, peber og mælk,
det tages af varmen, og æggeblommer og revet cheddar-ost
tilsættes. Morkler og kød blandes i. Æggehvider
piskes og blandes forsigtig i dejen til en luftig gratindej, Dejen hældes i
smurte portionsskåle, drysses med lidt rasp og pinjekerner, og
dryppes/sprayes med lidt olie. De
fyldte skåle bages ved 200º i ca. 20 min. til de er lysebrune og dejen
slipper en strikkepind. Serveres
med salat og andet frisk grønt. |
|
|
|
|
|
|
|
SVAMPE nr. 81, feb. 2020 Flemming Rune |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|