Morkel-gratin

4-6 portioner

300 g friske Kegle-Morkler (30 g tørrede)

50 g smør

1 dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

3 dl mælk

3 æg

100 g revet cheddarost (ca. 1 dl)

Salt og peber

Rasp

Pinjekerner

Morklerne renses, skæres ud i cm-store stykker og steges grundigt på en pande. Kyllingebryst skæres i tern, krydres med salt og peber og brunes på en pande.

 

Smør smeltes i en gryde og røres sammen med mel, bagepulver, salt, peber og mælk, det tages af varmen, og æggeblommer og revet cheddar-ost tilsættes. Morkler og kød blandes i.

 

Æggehvider piskes og blandes forsigtig i dejen til en luftig gratindej, Dejen hældes i smurte portionsskåle, drysses med lidt rasp og pinjekerner, og dryppes/sprayes med lidt olie.

 

De fyldte skåle bages ved 200º i ca. 20 min. til de er lysebrune og dejen slipper en strikkepind.

 

Serveres med salat og andet frisk grønt.

 

 

 

 

 

SVAMPE nr. 81, feb. 2020

Flemming Rune