Laks (el. havørred) med spinat og rørhattefløde

 

 

 

700 g filet af laks i tynde skiver

200 g ribbet og skyllet spinat (frisk)

1/2 citron

50g smør

salt og peber

300g rørhatte (rensede og skåret i tern á 2 cm)

3 dl fløde 13

Lidt maizena

l bdt purløg

 

4 tallerkener der kan tåle at komme i ovnen.

 

Damp spinaten i smørret og læg det på de fire tallerkener. Herpå lægges laksen, dryppes med citronsaft og krydres med salt og peber.

 

Sauce: Rørhattene dampes tørre og tilsættes fløde 13, jævnes med maizena og krydres med salt og peber. Ovenstående kan gøres i god tid, før man vil nyde maden.

 

Før servering: Tallerkenerne sættes i ovnen ved 200 gr C (Hvis de ikke kan være der på engang, betyder dette intet, da de holder sig varme meget længe). Tallerkenerne skal stå i ovnen 5-8 min. Saucen koges op, tilsættes fintsnittet purløg og hældes rundt i kanten af tallerkenerne.

 

Server med ris.

 

   

Fra SVAMPE 22, aug 1990

v Preben Madsen