|
||
|
||
|
||
|
||
700 g filet af laks i tynde skiver 200 g ribbet og skyllet spinat (frisk) 1/2 citron 50g smør salt og peber 300g rørhatte (rensede og skåret i tern á 2 cm) 3 dl fløde 13 Lidt maizena l bdt purløg
|
4 tallerkener der kan tåle at komme i ovnen.
Damp spinaten i smørret og læg det på de fire tallerkener. Herpå lægges laksen, dryppes med citronsaft og krydres med salt og peber.
Sauce: Rørhattene dampes tørre og tilsættes fløde 13, jævnes med maizena og krydres med salt og peber. Ovenstående kan gøres i god tid, før man vil nyde maden.
Før servering: Tallerkenerne sættes i ovnen ved 200 gr C (Hvis de ikke kan være der på engang, betyder dette intet, da de holder sig varme meget længe). Tallerkenerne skal stå i ovnen 5-8 min. Saucen koges op, tilsættes fintsnittet purløg og hældes rundt i kanten af tallerkenerne.
Server med ris.
|
|
Fra SVAMPE 22, aug 1990 v Preben Madsen |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
|