Gratinerede champignontrekanter, Knippe-Champignon

 

Det mest positive ved Knippe-Champignon er, at den gerne forekommer i store mængder, når den endelig dukker op.

Nogle gange stårfrugtlegemerne i en dan trængsel, at de trykker hinanden skæve og nærmest forsøger at over vokse hinanden.

Og når det r løs, så er det bare at samle til tørring, frysning og ikke mindst frisklavede måltider, hvor svampenes faste konsistenskommer til udtryk

 

 

300 g Knippe-Champignon

50 g naturel smøreost

1 tsk. sød sennep

1 lille drys paprika

purløg

salt & peber

5 skiver toastbrød

1 spsk madolie

salat og tomater til pynt

.Jeg laver f.eks. gerne gratinerede toasts med Knippe-Champignon - en lynhurtig frokost ret eller forret til aftensmaden:

Hak champignonerne fint, og rør dem sammen med smøreost, sennep og paprika.

 

Bred blandingen ud over toastbrød skiverne. og del dem på skrå.

Pensl såvel svampe-osteoverfladen som brødets sider med olie og drys med fint klippet purløg, salt og peber.

Gratiner midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Server og pynt med lidt salat og tomater

 

   

 

SVAMPE nr76 - 2017

 

Flemming Rune