Kejserbrød   -  Prægtig Champignon (Agaricus augustus)

Butterdej:  

100 g. smør
2 dl hvedemel
2 spsk vand
 

Ælt smør, mel og vand sammen til en dej. Sæt den som en kugle i køle-skabet en time, til den er helt hård. Rul den ud til en firkantet flade på 30 x 30 cm (rul i rigeligt mel, så dejen ikke hænger fast).
 

 

Fyld:

 

200 g. "Kejser"- Champignon
{helst flere små frugtlegemer}
2 spsk. tomatpure
100 g. mozzarella
purløg
1 spsk. spiseolie

Smør tomatpure ud i en bred bane midt på butterdejen. Drys osten ud over tomatpureen og læg de fint udskårne svampe henover. Skær den
ikke-belagte butterdej i centimeterbrede strimler fra fyldet og ud mod kanten. Bøj strimlerne skråt ind over kanten af fyldet. Pensl med olie, og drys med salt, peber og purløg.

 

Bag i ovnen ved 225 grader i 25-30 minutter.

   
 

SVAMPE nr. 55, feb. 2007

Flemming Rune