Kantarelomeletter med kalkun og stegte rejer  -  (Cantharellus cibarius)

  En af de allernemmeste og mest taknemmelige retter, der kan laves i en ruf lige efter svampeturen, og hvor kantarellerne udnyttes fint, er kantarelomeletter med kalkun og stegte rejer.

 

 
4 æg
1 dl mælk
200 g. kantareller
100 g. kalkunkød i tern eller
strimlede skiver
150 g. rejer
1 løg
3 spsk. vindruekerneolie
salt og peber

Kantarellerne steges i olie sammen med finthakket løg, indtil der ikke længere træder saft ud.
 

Kalkunkød og rejer steges med til sidst, men kun let og ikke for længe, da begge dele let kan blive for hårde eller tørre i konsistensen.

 

Æg og mælk piskes sammen og steges til to omeletter, der fyldes med det stegte svampefyld.

 

Serveres med rugbrød og frisk, grøn salat.

 

 

 

 

 

SVAMPE nr. 58, aug. 2008

Flemming Rune