500 g kyllingefilet
(bryst uden skind og ben)
smør
250 g Kantareller
olivenolie
75 g bacon
evt. Maizena
½ l piskefløde
salt, peber og muskatnød
1 dl tør hvidvin
citronsaft
|
Kyllingefileterne skæres i fingertykke strimler. Kantarellerne renses, og de
største deles i mindre stykker. Baconet skæres i papirtynde strimler.
Begynd med bacon strimlerne, der steger gyldne (ikke brune) i halvt
olivenolie og halvt smør over svagt blus i en tykbundet gryde. Inden
fedtstoffet bliver brunt tages baconstrimlerne op og lægges på fedtsugende
papir. Kantarellerne lægges i gryden og simrer indtil den fremkomne saft er
fordampet og kantarellerne "knitrer". Så tages også de op af gryden. Hvis
fedtstoffet er blevet brunt, kasseres det, og en ny portion sættes til
opvarmning, selv om det er synd at kassere den første portion med al den
gode smag.
Kyllingestrimlerne steges under stadig omrøring, indtil de er hvide på alle
sider, IKKE brune. Der krydres med salt og peber. Hvidvinen tilsættes og
koges ned til det halve under omrøring. Kantareller og bacon tilsættes,
fløden hældes over, og retten bringes i kog. Der smages til med lidt
citronsaft, revet muskatnød og evt. salt og peber. Retten simrer nu under
låg i 15-20 minutter, til kyllingen er mør og gennemkogt. Der jævnes evt.
med Maizena udrørt i vand. |