Kantarelkylling

4 personer
 

 

500 g kyllingefilet

(bryst uden skind og ben)

smør
250 g Kantareller

olivenolie
75 g bacon

evt. Maizena
½ l piskefløde

salt, peber og muskatnød
1 dl tør hvidvin

 
citronsaft

 

Kyllingefileterne skæres i fingertykke strimler. Kantarellerne renses, og de største deles i mindre stykker. Baconet skæres i papirtynde strimler.

Begynd med bacon strimlerne, der steger gyldne (ikke brune) i halvt olivenolie og halvt smør over svagt blus i en tykbundet gryde. Inden fedtstoffet bliver brunt tages baconstrimlerne op og lægges på fedtsugende papir. Kantarellerne lægges i gryden og simrer indtil den fremkomne saft er fordampet og kantarellerne "knitrer". Så tages også de op af gryden. Hvis fedtstoffet er blevet brunt, kasseres det, og en ny portion sættes til opvarmning, selv om det er synd at kassere den første portion med al den gode smag.

Kyllingestrimlerne steges under stadig omrøring, indtil de er hvide på alle sider, IKKE brune. Der krydres med salt og peber. Hvidvinen tilsættes og koges ned til det halve under omrøring. Kantareller og bacon tilsættes, fløden hældes over, og retten bringes i kog. Der smages til med lidt citronsaft, revet muskatnød og evt. salt og peber. Retten simrer nu under låg i 15-20 minutter, til kyllingen er mør og gennemkogt. Der jævnes evt. med Maizena udrørt i vand.

 

 

hakket persille til pynt

Kantarelkyllingen serveres i gryden med et grønt drys af hakket persille. Velegnet tilbehør er kogte løse ris og godt landbrød eller lune flûtes.

 

 


VELBEKOMME

 


juli 2001 Bjørn W. Pedersen