Faaborgs kantarelhapsere

 

 

1 pk frosne butterdej plader (Sikkert bare 3-4 plader)

2 æggeblommer

Ca. 200 gram philadelphiaost eller anden mild ost

Lidt smør

2 kopper kantareller

Meget lidt salt (næsten intet)

En knivspids peber

Forbudt: løg eller bacon.

1.     find friske kantareller. Børst dem rene. Må ikke skylles.

2.    tø 3-5 plader butterdej op, rul dem helt falde med lidt mel

3.    halver kantarellerne og steg dem i smør i 2 x 1 minut

4.    findel kantarellerne – hakkes fint

5.    lave en mos af kantareller, philadelphia og 1,5 æggeblomme, krydres.

6.    gem en halv æggeblomme til pensling

7.    lav 8-12 plader butterdej klar

8.    læg kantarelmosen på midten

9.    fold over og luk kanterne grundigt med en gaffel

10. pensl med æggeblomme

 

 

 

Bages i forvarmet ovn ca. 190 grader i 16 minutter. Køl af 20 minutter

Afkøles, serveres med kølig hvidvin eller prosecco. Et drys bredbladet persille er okay.

Bon appetit!

26jun2021

Ole Faaborg