Kantarel-muffins

   

200g Kantarel

200 g hvedemel

150 g skinke i tern

4 æg

25 g smør

½ dl olie i dejen + olie til pensling af forme

1½ dl mælk

1 dl revet cheddar (50 g)

1 spsk. hakket persille

1 stilk timian (bladene hakkes)

1 tsk. bagepulver

salt og peber

evt. pinjekerner eller hasselnødder

12-15 muffinsforme

 

 

Kantarellerne renses, findeles og steges i smør på en varm pande, til der ikke længere træder saft ud.

De stegte kantareller røres sammen med skinketern, æg, olie, mælk, cheddar og krydderurter. Mel med bagepulver røres i, til man har en fin, ret tyndtflydende dej med alle ingredienserne.

Ovnen tændes på 200°C, og muffinformene pensles med olie, så de færdigbagte muffins ikke kommer til at hænge for fast. Fyld formene totredjedele med dej og stil dem midt i ovnen. Bagi ca. 25 minutter, til de Øverste kantarelstykkeri dejen er blevet smukt gyldne. Evt. kan formene fjernes straks, så de ikke bider sig fast i de nybagte muffins, men det ser flottest ud at lade dem blive på.

En indbydende ret, selv for børn. Den kan varieres med mange detaljer, f.eks. finthakkedehasselnødder i dejen, eller man kan pynte med lidt pinjekerner. Perfekt til en varm suppe eller som et lunt supplement til en brunch.

   

 

SVAMPE nr 78 - 2018

 

Flemming Rune