|
||
|
||
|
||
200g Kantarel 200 g hvedemel 150 g skinke i tern 4 æg 25 g smør ½ dl olie i dejen + olie til pensling af forme 1½ dl mælk 1 dl revet cheddar (50 g) 1 spsk. hakket persille 1 stilk timian (bladene hakkes) 1 tsk. bagepulver salt og peber evt. pinjekerner eller hasselnødder 12-15 muffinsforme
|
K antarellerne renses, findeles og steges i smør på en varm pande, til der ikke længere træder saft ud.De stegte kantareller røres sammen med skinketern, æg, olie, mælk, cheddar og krydderurter. Mel med bagepulver røres i, til man har en fin, ret tyndtflydende dej med alle ingredienserne. Ovnen tændes på 200°C, og muffinformene pensles med olie, så de færdigbagte muffins ikke kommer til at hænge for fast. Fyld formene totredjedele med dej og stil dem midt i ovnen. Bagi ca. 25 minutter, til de Øverste kantarelstykkeri dejen er blevet smukt gyldne. Evt. kan formene fjernes straks, så de ikke bider sig fast i de nybagte muffins, men det ser flottest ud at lade dem blive på. En indbydende ret, selv for børn. Den kan varieres med mange detaljer, f.eks. finthakkedehasselnødder i dejen, eller man kan pynte med lidt pinjekerner. Perfekt til en varm suppe eller som et lunt supplement til en brunch. |
|
|
|
|
SVAMPE nr 78 - 2018 |
|
|
Flemming Rune |
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
|