Kalkun i sur/sød sovs m. Judasøre |
|
3 personer | |
250 g kalkunkød i strimler 2
spsk. balsamisk eddike 2
spsk. honning 1
spsk. soya
olivenolie st.
ingefær evt. salt/peber |
Kalkunkødet marineres i en blanding af eddike,
honning og soya i ca. ½ time. Gulerødderne skæres meget tyndt, løget skæres i tynde både og peberfrugten i strimler. Judasøre skæres i strimler. Kalkunkød og marinaden hældes i en sigte, Kalkunkødet drypper af og marinaden gemmes til senere. Kalkunkødet brunes på en varm pande i olivenolie, drys med lidt stødt ingefær. Kødet tages op. Tilsæt evt. mere olie inden gulerødder, løg og peberfrugt svitses. Kødet kommes i igen og marinaden og Judasøre tilsættes. Simrer ca. 5 minutter under låg, smages til med salt og peber, og jævnes med maizena udrørt i lidt vand. . |
Serveres med løse ris
|
|
|
|
marts/april 2001 Anne Storgaard
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|