Kalkun i sur/sød sovs m. Judasøre

3 personer  

250 g kalkunkød i strimler

2 spsk. balsamisk eddike
2 gulerødder

2 spsk. honning
1 grøn peberfrugt

1 spsk. soya
1 løg

olivenolie
50 g. Judasøre

st. ingefær
1 tsk. maizena

evt. salt/peber

Kalkunkødet marineres i en blanding af eddike, honning og soya i ca. ½ time.

Gulerødderne skæres meget tyndt, løget skæres i tynde både og peberfrugten i strimler. Judasøre skæres i strimler. Kalkunkød og marinaden hældes i en sigte, Kalkunkødet drypper af og marinaden gemmes til senere.

Kalkunkødet brunes på en varm pande i olivenolie, drys med lidt stødt ingefær. Kødet tages op. Tilsæt evt. mere olie inden gulerødder, løg og peberfrugt svitses. Kødet kommes i igen og marinaden og Judasøre tilsættes. Simrer ca. 5 minutter under låg, smages til med salt og peber, og jævnes med maizena udrørt i lidt vand.
.


 
 

 

Serveres med løse ris

 

 

 

marts/april 2001 Anne Storgaard