Judasøre-rispaté |
|
Almindelig Judasøre (Auricularia auricula-judae) er spisesvampeplukkerens trøst i de tøperioder om vinteren, hvor sulten ikke kan stilles med østershatte. Det er dog ikke megen smag, der er i de brune ører. Kineserne indrømmer gerne selv, at det mest er "den skønne konsistens", som gør Judasørerne attraktive, og den kommer kun til sin ret, hvis man ikke steger dem hårdt. |
|
150-200 g. Judasøre |
Løse ris koges i vand i 15-20 minutter. Lidt
mælk tilsættes, et løg blende s sammen med kyllingelever (løget rives evt.
på et fint rivejern), og det røres i risene. Judasører skæres ud ikke alt for fint og svitses ganske forsigtigt i smør på en pande inden de røres i "farsen" sammen med et æg, salt, peber og merian. Farsen skal være meget lind, ellers tilsættes mere mælk. Den hældes i en smurt form og bages ca. 1 time ved 200 grader. Jeg laver altid retten med løse ris, da jeg synes, det giver den bedste struktur i den færdigbagte pate. Serveret i tynde skiver på grøn salat er Judasøre-rispateen en sand himmerigsmundfuld. |
|
|
|
|
|
|
SVAMPE nr. 57, feb 2008 Flemming Rune efter ide af Else Als |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|