Tærte med champignon og grønne asparges

4 personer som forret

 

 

 

150 g. mel

1 dl. piskefløde
100 g. smør

75 g. revet emmentaler
½+2½ æg

revet muskat
250 g. champignon

salt
5-6 friske grønne asparges

peber
1/4 frisk chili

smør til stegning  

Mørdej samles af mel, koldt smør skåret i mindre stykker og ½ æg. Dejen lægges koldt et par timer i køleskabet.

Den rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Tærtens bund prikkes med en gaffel og forbages ca. 10 minutter i en 200 grader varm ovn.

 

Champignon skæres i skiver og asparges skæres i mindre stykker. Frøstol og kerner fjernes fra chilien, der hakkes fint. Champignon steges i smør. Når det meste af væsken er fordampet, tilsættes asparges og chili, der steger med et par minutter.

2½ æg piskes sammen med piskefløden, revet emmentaler, salt, peber og revet muskat.

 

Champignon og asparges hældes i den forbagte tærtebund. Ægge/ostemassen hældes over. Tærten bages i ca. 30 minutter ved 200 grader.

 

 

 

 

 

 

 

Serveres f.eks. med rucolasalat med høvlet parmesan og ristede pinjekerner.
 

juni 2003 Ejnar Slot