Tærte med champignon og grønne asparges |
|
|
|
4 personer som forret |
|
|
|
150 g. mel
1 dl. piskefløde 75
g. revet emmentaler
revet muskat
salt
peber smør til stegning |
Mørdej samles af mel, koldt smør skåret i mindre stykker og ½ æg. Dejen lægges koldt et par timer i køleskabet. Den rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Tærtens bund prikkes med en gaffel og forbages ca. 10 minutter i en 200 grader varm ovn.
Champignon skæres i skiver og asparges skæres i mindre stykker. Frøstol og
kerner fjernes fra chilien, der hakkes fint. Champignon steges i smør. Når
det meste af væsken er fordampet, tilsættes asparges og chili, der steger
med et par minutter.
Champignon og asparges hældes i den forbagte tærtebund. Ægge/ostemassen hældes over. Tærten bages i ca. 30 minutter ved 200 grader. |
|
|
|
|
|
|
Serveres f.eks. med rucolasalat med høvlet parmesan og ristede pinjekerner. |
|
juni 2003 Ejnar Slot |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|