Carpacccio med pigsvampe - Almindelig Pigsvamp (Hydnum repandum)

  Almindelig Pigsvamp er ideel til grøntsagstærter og lignende, hvor svampekødets faste konsistens kan komme til sin ret. Men husk at stege svampeterningerne først. Jeg ynder at spise pigsvampe ristede uden fløde eller andre tilsætninger. Min favoritret er carpaccio (marinere t oksefilet) med pigsvampe

 

 
200 g. Almindelig Pigsvamp
50 g mandelsplitter
1 løg
evt. nogle fed oliemarinerede hvidløg
salt og peber
100 gram carpaccio silketyndt skåret
3 spsk. spiseolie
40 g. granaost
1 dusk brøndkarse
 

Rist et hakket løg, mandelsplitter og evt. nogle fed oliemarinerede hvidløg delt flere gange på langs på panden i lidt olie. Rist herefter de fintskårne pigsvampe på en separat pande i olie, og hæld sammen med løg og mandelsplitter, når saften er stegt ud.

 

Smag til med salt og peber. De ristede mandelsplitter har næsten samme kon­
sistens som pigsvampene og harmonerer fint.

 

Bred de silke t ynde carpaccioskiver ud over en tallerken, læg de ristede svampe mv. i midten, dryp carpaccioen med lidt olie og pynt sluttelig med granaost og brøndkarse.

 

En fryd for øjet og ganen.

 

 

 

 

 

SVAMPE nr.56, aug 2007

Flemming Rune