Brisler i morkelsauce på smørstegt urtepolenta
2001 Givry ”le pied du clou”, F. Lumpp |
|
Polenta | |
krydderurter 2 dl piskefløde ½ pk polentamel |
· 1 trekantet terrine form sprayes med fedt og
fores med bagepapir og sprayes påny. · lidt persille og timian hakkes fint · 8 dl vand tilsat salt og peber koges op med: · 2 dl piskefløde og drysses under piskning med: · 1/2 pakke polenta mel. Blandingen koges under konstant piskning i 2 minutter. Persille og timian kommes i og grøden hældes i den forede form og glattes ud. Filmes, afkøles. |
|
|
Morkelsauce |
|
50 g tørrede morkler 1 stort skalotteløg30 g smør. 1 dl hvidvin 2 dl fond 2 dl piskeføde |
·
morklerne udblødes i vand i 3-4 timer, afdryppes og skæres i ringe. I
sæsonen kan 200 g friske morkler bruges i stedet. |
|
|
Brislerne |
|
1 kg kalvebrisler · 3
liter Court-bouillon af: |
Brislerne udvandes i 10 minutter i rindende koldt vand og pocheres i ca 45
minutter i bouillonen. Lidt kørvel til pynt |
|
|
Servering |
|
|
|
maj 2003 Erol Antreasyan | |
|
|