Svampepiroger

 

 

 

200g svampe f.eks. kantareller

2 skalotteløg

2 spsk hvidvin

l spsk smør

l dl piskefløde

300 g butterdej

l æg til pensling

salt og peber

Rens og hak løg og svampe og damp dem i smør til al væden er væk. Tilsæt hvidvin og fløde , kog indtil tyk konsistens (kaffefløde kan anvendes, dog skal der så jævnes med lidt maizena), smages til med salt og peber. Fyldet afkøles.

Butterdejen rulles ud og skæres i kvadrater a 12-15 cm. Læg fyld på midten og pensl kanten med æg, fold til en trekant og tryk med en gaffel hele kanten rundt.

Alt dette kan gøres i god tid. Lige før servering pensles og bages pirogerne 18-20 min ved 200°C. De skal være gyldne.

Denne ret kan bruges som både forret og som tilbehør til hovedretter.

   

Fra SVAMPE nr. 22, aug. 1990

 

v Preben Madsen