|
||
|
||
|
||
200g svampe f.eks. kantareller 2 skalotteløg 2 spsk hvidvin l spsk smør l dl piskefløde 300 g butterdej l æg til pensling salt og peber |
Rens og hak løg og svampe og damp dem i smør til al væden er væk. Tilsæt hvidvin og fløde , kog indtil tyk konsistens (kaffefløde kan anvendes, dog skal der så jævnes med lidt maizena), smages til med salt og peber. Fyldet afkøles. Butterdejen rulles ud og skæres i kvadrater a 12-15 cm. Læg fyld på midten og pensl kanten med æg, fold til en trekant og tryk med en gaffel hele kanten rundt. Alt dette kan gøres i god tid. Lige før servering pensles og bages pirogerne 18-20 min ved 200°C. De skal være gyldne. Denne ret kan bruges som både forret og som tilbehør til hovedretter. |
|
Fra SVAMPE nr. 22, aug. 1990 |
|
|
v Preben Madsen |
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
||
|
|