|
||
500 g Vårmusseron 1 dl rapsolie 3 tsk. røget
paprika salt
og peber |
Svampene renses, stokkene
skares fra, og hattene skares i 5 mm tykke skiver. Rapsolie blandes med røget
paprika, salt og peber. Varmusseron skiverne vendes
forsigtigt i olieblandingen, til de er helt indsmurt, og de lægges pa et
stykke bagepapir i en bradepande, så de ikke dækker hinanden. Herefter steges
de i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter. Hold øje med dem til sidst, så de
ikke branker, men kun bliver brune og fint sprøde. Hæld gerne overskydende
olie fra bagepapiret undervejs. Sådan laves knasende
svampebacon! |
|
|
|
|
Svampebacon
kan spises som en snack, evt. med dip af ymer eller creme fraiche krydretmed dild, men man kan ogsa
ga trinnet videre, og anvende baconen til en fremragende, vegetarisk spaghetti
carbonara: |
||
|
|
|
200 g
spaghetti 2 dl
piskefløde 200 g
parmesanost svampebacon af
500 g Vårmusseron salt og peber purløg |
Piskeflode koges op pa en pande,
tages af og tilsattes to æg under omrøring. Parmesanost rives og røres
i (lidt gemmes til pynt). De fleste stykker svampebacon
findeles og kommes i, men nogle få skiver tages fra til pynt. Spaghetti koges samtidig
i 7-10 minutter, afdryppes og røres i flodeblandingen.
Retten arrangeres pa et
fad og pyntes med ekstra svampebacon, revet parmesan og purløg. |
|
|
|
|
|
|
|
SVAMPE
nr 83 Flemming
Rune |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|