Svampebacon af Vårmusseron/vegetarisk spaghetti carbonara

500 g Vårmusseron

1 dl rapsolie

3 tsk. røget paprika

salt og peber

Svampene renses, stokkene skares fra, og hattene skares i 5 mm tykke skiver.

Rapsolie blandes med røget paprika, salt og peber.

Varmusseron skiverne vendes forsigtigt i olieblandingen, til de er helt indsmurt, og de lægges pa et stykke bagepapir i en bradepande, så de ikke dækker hinanden. Herefter steges de i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter. Hold øje med dem til sidst, så de ikke branker, men kun bliver brune og fint sprøde.

Hæld gerne overskydende olie fra bagepapiret undervejs.

Sådan laves knasende svampebacon!

 

 

 

 

 

Svampebacon kan spises som en snack, evt. med dip af ymer eller creme fraiche krydretmed dild, men man kan ogsa ga trinnet videre, og anvende baconen til en fremragende, vegetarisk spaghetti carbonara:

 

 

200 g spaghetti

2 dl piskefløde

200 g parmesanost

svampebacon af 500 g Vårmusseron

salt og peber

purløg

Piskeflode koges op pa en pande, tages af og tilsattes to æg under omrøring.

Parmesanost rives og røres i (lidt gemmes til pynt).

De fleste stykker svampebacon findeles og kommes i, men nogle få skiver tages fra til pynt.

Spaghetti koges samtidig i 7-10 minutter, afdryppes og røres i flodeblandingen.

Retten arrangeres pa et fad og pyntes med ekstra svampebacon, revet parmesan og purløg.

 

 

 

 

SVAMPE nr 83

Flemming Rune