Lys vokshattepesto med pinjekerner 

 

200 g Snehvid Vokshat

80 g pinjekerner1 lille finthakket løg

3 spsk. Olie (til at stege svampe og løg)

100 gr groft revet parmesan

1 fed hvidløg

Salt og peber

Flüte

Brøndkarse til pynt

Svampene rengøres så vidt muligt uden vand (de er meget fedtede som våde).

Pinjekerner ristes 2 minutter på en tør, varm pande i bevægelse, uden at branke.

Løg hakkes og et fed hvidløg presses og steges i olie til det hele akkurat er ved at få farve.

Vokshattene steges i olie i ca. 5 minutter, til de ikke sprutter mere.

Det hele kommes i en blender sammen med groftrevet parmesan, og der blendes til det hele er cremet.

Konsistensen kan justeres med lidt mere olie.

Der smages til med salt og peber.

 

Spises f.eks. på flûte og pyntes med brøndkarse.

 

Pestoen kommes på glas og kan holde sig i køleskab mindst 2 uger.

 

 

 

 

 SVAMPE nr 84

Flemming Rune