Fasan-champignonragout med druer

 

4 couv

 

 

2 fasaner

300 gr champignon

lidt urter (selleri-porre)

30 druer uden kerner

2 dl hvidvin

2 dl fløde

salt og peber

100 gr smør

lidt maizena

 

Skær fasanerne i 8 stykker. Brun rygben og vinger. Kog det 2 timer med urter, sigtes, koges ind til 2 dl.

Brun fasanstykkerne i smør, krydres, steges færdige i ovn 5-10min.

Tilbered sauce af hvidvin, indkoges til 1dl, tilsæt fond og fløde, jævnes med maizena.

Steg champignonerne.

Anret fasan-champignon-druer (vendes på panden med svampene til sidst).

Hæld saucen over.

Server med råstegte kartofler og salat med nødder og syltede tyttebær.

 

Fra SVAMPE nr. 22, aug.1990

 

v Preben Madsen