Bulgurkarbonader med rørhatte

Fars:

 

75g Bulgur kogt i 2½ndl vand

250 g finthakkede Brungul Slimrørhat

50 g broccoli

rapsolie til stegning

1 æg

½ dl rasp

½ dl fløde

salt og peber

brøndkarse til pynt

Bulgur koges 10 min i vand med salt. Til den har opsuget vandet. Svampene renses, skæres meget fint og ristes på panden i olie ca. 5 min., til de er lysebrune. Meget findelt broccoli steges med et par minutter.

Den kogte bulgur og de stegte svampe og broccoli blandes med æg, rasp og fløde til fars, der formes som bøffer (karbonader) på ca. 6-10 cm bredde og 2 cm tykkelse.

Karbonaderne ristes på en pande ca. 5 minutter, til de er lysebrune på begge sider, og sættes derefter i ovnen 15 minutter ved 200 gr C.

 

De pyntes med brøndkarse

og serveres med en frisk efterårssalat af skivede, kogte kartofler, broccoli, rødløg og valnødder rørt op i creme fraiche.

 

Værsgo.

 

 

Salat:

 

4 kogte, mellemstore kartofler

100 g broccoli

1 stort, finthakket rødløg

2 dl creme fraiche

50 g valnødder

Salt og peber

Tomatbåde til pynt

 

 

 

 

 

 Flemming Rune, SVAMPE nr 82