Pocheret vesterhavs pighvar:
   
   

1 pighvar

artiskokker
10 hele kardemommefrø

1 gulerod

1 løg

1porre

2 laurbærblade
½ ltr. fløde
1 ltr. mælk
2 dl. hvidvin

½ citron &
reven skal af en citron
friske asparges kartofler
grønne asparges

Pighvarren renses og udskæres i 4 stykker af ca. 350 g. som pocheres i ca. 10 min. ved meget svag varme i en blanding af lige dele mælk og vand, tilsat laurbær og skråt skåret springonion samt salt.

 

Artiskokbunde sauteres i lidt olivenolie tilsat knuste kardemommefrø indtil de er let gyldne.


 

 

 

Saucen:

 

 

 

Saucen fremstilles ved afbruning af pighvar hoved og afklip i en gryde. Tilsæt fint skåret løg og gulerod samt hvidvin. Efter afkogt og sigtet fonden, tilsættes fløden, indkoges og  smages til med citron, salt & peber. Evt. lidt fiske tør bouillon.

 

 

 

Pighvarren serveres med div. fintskåret urter, som er friteret i varm olie, således de er sprøde.

 

 

 

Lige før serveringen drysses med fintrevet citronskræl

 

 

 

Serveres med nypillede asparges kartofler. Sauterede artiskokker og grønne asparges.