Vandbakkelser med ingefær parfait is og frugt sauce:

75 g smør

2 dl. vand

salt
100 g mel

3 æg

Kom smør, vand og salt i en tykbundet gryde og bring det til kogepunktet. Tag gryden fra varmen og pisk melet i. Sæt atter gryden over og varm dejen igennem ca. ½ min. Rør hele tiden, dejen skal slippe gryden og sleven. Tag gryden fra varmen og lad dejen svale lidt.

Pisk æggene sammen og rør dem i dejen lidt ad gangen. Sørg for at det tilsatte æg er pisket godt ind i dejen før det næste tilsættes. Dejen skal kunne holde faconen.

Sæt ovnen på 225° c. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt ca. 10 små boller ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel med lidt sammenpisket æg.

Bag vandbakkelserne på nederste rille i 25 til 30 min. De skal være gyldne, lette og tørre og holde faconen. Lad dem køle af på en rist.

Skær en åbning i dem og fyld dem med parfait is
. Stil dem tilbage i fryseren.

 

Frugtsauce:

 

rabarber

jordbær

florsukker

Rens bærerne og rabarberne, damp rabarberne med lidt vanilje, tilsæt jordbærerne. blend dem til puré. Smag ti! med florsukker evt. rørt ud i lidt vand

Anret vandbakkelserne på et spejl af frugt saucen.

 

 

Parfait is:

 

4 æg.blommer (pasteur. 1 dl.) vanilje stang

syltet ingefær

florsukker

1 dl. piskefløde

Æggeblommerne piskes kraftigt med florsukkeret og marven af vaniljestangen, til sukkeret er helt opløst, vend fint hakket syltet ingefær og til sidst den piskede fløde i, frys det. Når det er halvt frosset fyldes det i profit bollerne.