Vagtler i rødvin sauce:

2 vagtler pr couv

4 skalotteløg

1 gulerod

8 fed hvidløg

4 skiver bacon

3 dl. rødvin

4 dl. bouillon

1 kvist timian

2 stilke persille

1 laurbærblad

1-2 tsk. maizena

40 g. smør

salt

peber

Pil og hak løgene, kog dem næsten møre. Skær guleroden i fine tern og halver hvidløgsfedene på langs. Rist bacon skiverne på panden. Svits løg, gulerodstern og hvidløg i fedte fra bacon , tilsæt  1 dl. rødvin. Lad det koge ind til 1/3.Tilsæt bouillon, persillestilk ,timian, laurbærblad og kog saucen kraftigt i ca. 10 min. Jævn saucen med maizena udrørt i rødvin. Saucen kommes i et ildfast fad.

Rens vagtlerne og gnid den med s+p indvending og udvendig. Brun den grundigt i smør  på alle sider og læg den i det ildfaste fad med brystet opad. Dæk det med folie og steg den i ovn ved ca. 225°c i ca. 10 – 12 min.. Sluk for ovnen og lad den trække ca. 10 min. inden de serveres. Drys med bacon over fuglen.


 

Kartofler:

 

store kartofler

bladselleri

persille

smør

olie

Skræl kartoflerne, skær den i fine tern, blanchere hurtigt, i kogende vand. Afdryppes og steges i hed ½ olie -½ smør til de er næsten morer, tilsæt 3 – 4 stængler skåret bladselleri, steg til kartoflerne er gyldne og møre, tilsæt hakker persille s+p. 

 

 

 

 

okt 2003