Trifli af danske bær med makrontrifli og vanillecreme.

Stikkelsbær kompot.

Sukker.

Vand.

En kvart vanillestang.

Stikkelsbær.

Lun lidt vand i en gryde og tilsæt sukkeret og vanillestangen. Når det er smeltet, tilsætter du dine stikkelsbær (eller andre bær). Kog dem igennem til de bliver til en kompot uden, at de bliver for grødagtigt. Kom dem op i en skål og kom dem på køl. Ordn de andre bær og hav dem klar til servering.

 

 

Vanillecreme.

4 pers.

1/4 l mælk

4 æggeblommer

4 spsk. sukker

Korn fra en stang vanille

Kog mælken op med stangen og træk den til side.

Æggeblommer røres langsomt op med sukkeret, og når det er opløst og cremet tager du stangen op af mælken. Dernæst tilsætter du mælken i en tynd stråle i æggemassen.

Hæld nu ægge- plus mælkemassen op i en gryde og varm den langsomt op, mens der piskes godt og indtil cremen bliver tyk. I dag skal vi bruge den kold, men den kan også bruges varmt. Så sæt den på køl til servering.

 

 

Makroner.

200 gr. kransekagemasse

200 Gr. sukker.

1 dl. æggehvider

Kransekagemasse og sukker æltes sammen, tilsættes æggehvider lidt ad gangen, så massen ikke klumper. Rist massen let.

 

Vil du lave bunde, smører du massen med en palet ud på en bageplade og bager ved svag varme.

 

Vil du lave makroner skal der tilsættes lidt mere hvide, så de får sprøjtekonsistens og flyder lidt ud. De sprøjtes i passende størrelser på smurt melet plade og bages også ved svag varme ved ca. 115 gr.

 

 

Anretning

Tag to skeer og anret kompotten som to æg forskudt af hinanden og herop ad kommes vanillecremen og det sprøde. Vi slutter af med de friske bær og mynte.

 

 

Kirsten Enemark

13sep2012


 

 

 

 

 

: