Tournedos med peberbernaise:

Tournedos

bacon

estragoneddike

groft peber

chalotteløg

persille

estragon

æg.blommer
50 g. smør pr. prs.

peberfrugt

hvidløg
dijonsennep
kartofler

Pil og hak løgene fint, hak peberfrugt og hvidløg. Kog eddike, peberkorn, løg, persille estragon ind til der er 2 spsk. tilbage. Lad blandingen køle af.

Smelt smørret over svag varme. Tag gryden fra varmen, lad den stå til vallen er sunket til bunds. Kom æg.blommerne i blenderen og tilsæt 2 spsk. vand og den inddampede essens. Blend et øjeblik. Hæld det afklarede smør langsomt i, medens blenderen kører.


Varm saucen i vandbad lige før den skal køre, den må ikke koge.
Smag til med salt og sennep.

Skræl og skær kartoflerne i både. Kog dem næsten møre i letsaltet vand.
Steg den færdig og sprøde i olie.

Omvind bøfferne med bacon, steg dem på varm pande i smør/olie i 2 á 3 min.
Lad dem hvile stege tiden inden de serveres.