Tournedos i godt vinter selskab:

Medalionner af oksemørbrad ca. 160 g

evt. en strimmel røget spæk

 

smør og olie til stegning

 

Linser:
1 dl sorte linser

2 dl. rødvin
1 dl. vand
i1 chalotteløg

1 laurbær
1 kvist timian

salt
peber

 

Skyl linserne i flere hold vand meget grundigt og bland med med vand og vin, tilsat laurbærblade og timian. Bring blandingen i kog, dæmp varmen og lad det snurre under låg i 20 til 25 min. Tilsmag salt og peber, kort før linserne er færdige,

Steg tournedoserne i lidt olie og smør på en pande. Først på endesiderne dernæst rundt omkring. Krydr med salt og peber. Læg kødet på et varmet fad ell. tallerken og dæk det med alu folie og et tykt stykke. Lad bøffen hvile ca, 6. Min.. Fjern derefter spækket, og tournedosen er klar til : SERVERING
 

Dijon sabayonne sauce:

 (tilberedes i sidste øjeblik)

1 dl. past. ægblommer

3 tsk. Dijon sennep
2 tsk. hvidvineddike

2 dl. hvidvin
3/4 dl. piskefløde
salt
hvid peber

Pisk æggeblommerne i en skål sammen med sennep, vin, eddike og vin. Opvarm blandingen under jævn piskning evt. i vandbad til den tykner. Vend halvstift pisket fløde i æggemassen og smag til med salt og hvid peber. Serveres straks.

   

Vinter grøntsager:

gulerødder

persillerøder

blegselleri
olie
timianblade

Skræl gulerødderne og persillerødderne og flæk dem. Skær tynde skiver på skrå af rødderne. Kom dem på en pande med lidt olie og steg dem til de karamelliserer i kanten. Skær imens blegselleristænglerne i tynde skiver (husk at skræl de groveste) Kom dem på panden og steg dem lidt bløde, Pluk timian blade i og vend det hele sammen.