Cremet tomat suppe med hvidløgs croutons, tiger rejer, grønolie og hjemmebagt brød.

Tomatsuppe

2 ds. Økologisk hakkede tomater (helst fra grøn balance)
8 dl
. Grønsags bouillon

8 fed hvidløg

2 alm. Løg (zittauerløg)
3-4 tørret chilier

½-3/4 l piskefløde

 

Varm olie op i en stor gryde, suppen kan godt spytte efter dig. Varm hvidløg, løg og chili af ved rigtig god varme, lige før de får meget farve tilsætter du tomaterne og fonden. Kog det hele ca-20-30 min. Uden at reducere det for meget.

Tilsæt fløden og kog i ca. 15.

 

Blend det hele i en blender og smag til med evt. salt, peber og især sukker.

 

 

 

Tiger rejer

 

Ca. 3-4 tiger rejer pr. person
1 tørret eller en halv frisk chili
1 citron

Neutral olie

Salt og peber

Hvidløg

Kom rejer op på en varm pande og tilsæt så lidt olie, når rejer er blevet røde, skal de af og så tilsætter du marinade og sætter dem på køl.

Det er meget vigtigt at dine rejer ikke får meget, så bliver de seje og triste.

 

   

Hvidløgs croutons.

 

Et gammelt brød

En god oliven olie

6 fed hvidløg

Havsalt

 

Skær brødet i små firkanter uden skorpe. Kom det op i en bradepande med bagepapir.
Blend hvid
løg med olien.

Olien kommes henover brødet og nu er det vigtigt at du bruger fingrene og gnider olien ind i brødet så det hele bliver suget op.

Drys med havsalt og bag brødet ved 100-150 gr. ca 15 min. Men hold øje, det kan meget hurtigt gå rigtig stærkt.

 
   

Grøn olie.

 

Olivenolie

Krydderurter

Kom krydderurterne op i en blender og blend til en rigtig flot farve. Sigt den evt.

 
   

Anretning.

 

creme fraiche

 

Varm tallerkenerne op i ovnen.
V
arm suppen.

Kom rejerne i de varme tallerkner i midten. Herpå hældes den varme suppe, og i midten anrettes et lille æg med creme fraiche og rundt op kommes croutonerne og den grønne olie.
Pynt evt. med lidt fint plukket urter
.

 

Denne suppe kan fryses ned og kan os laves på friske tomater men det kræver at de er
solmodne og sma
ger af sommer
.

   
Kirsten Enemark 10 jan 2013