Tiramisu       ( fra grunden)

Lady finger:

5 æg.blommer

90 g melis

10 g vanilliesukker

115 g hvedemel

5 æg. hvider

55 g. florsukker

lidt  melis til drys

Varm ovnen til 190°c. Beklæd en bageplade.

Del æg i blommer og hvider omhyggeligt, Stil æg hviderne tilside gerne koldt.

Skålen med æg.blommer tilsættes vanillie- sukker & melis og piskes  hvide og skummende med en håndmixer.. Sigt ½ delen af hvedemelen i massen og vend det forsigtigt i, det må ikke klumpe.

Pisk de kolde æg.hviderne med et rent piskeris skummende og tilsæt florsukkeret og pisk til det er stift. Vend først en smugle af hviderne i  ægmassen  tilsæt der efter resten af melet  og dernæst resten af æg. hviderne. Fyld dem i en sprøjtepose og sprøjt nogle ca. 10 cm. lange ”fingre” ud på bagepapir. Sørg for rigelig afstand mellem kagerne. Drys med lidt melis over kagerne og bag dem straks 10 – 12 min.. Lad dem køle af, før de tages af bage papiret.

 

 

Creme:

 

3 æg. blommer

(pasteuriserede)

100 g melis

½ stang vanillie

500 g mascarpone

1/4 dl.let pisket fløde

4 dl. afkølet stærk

       kaffe/mocca

4 cl. Whisky

20 stk. Lady finger

Cacaopulver

 

Pisk æg.blommerne, sukker og vanilliekorn, til det er hvidt og skummende.

Rør mascarpone og fløde, sammen lidt af gangen. Det må ikke klumpe.    

Vend forsigtigt æg.massen  med en dejskraber sammen med masscarponeblandingen .

Tag en form, kom ¼ del af cremen i, fordel det i et jævnt lag, dyp lady fingerne i kaffe/whisky blandingen, og læg dem ovenpå cremen, flere lag, dæk tilsidst  med resten af cremen. Film formen og still den i køleskab til den skal serveres. Før serveringen sigtes et tyndt lag cacaopulver, skæres i portionsstykker og pyntes efter inspiration.

 

 

okt 2003