Tiger rejer i grappa med sennep og pasta

 

4 pers

20 rejer

evt spæde op med fx blæksprutter

½ l piskeføde

3 spsk  dijon sennep

1 skalotteløg finthakket

1 hvidløg finthakket

3 spsk grappa

50-70 g smør

hakket persille

citronskal

citronsaft

pasta

Tag skallen af rejerne (gem dem evt. i fryseren til at lave en fond på), fjern tarmen, det gøres med en lille kniv og et snit langs ryggen, den er sort og nem at liste ud.

Sæt vand over til pasta, kog den så den bare skal over i sigten og derefter ned i retten

Tag en stor pande, kom smør på ved middel varme. tilsæt hvidløg og løg, lad det simre et øjeblik. Skru op for varmen og tilsæt rejerne. Rist dem så de får en flot rød farve, tilsæt evt. blancherede blæksprutter. Tilsæt grappaen op og antænd. Tilsæt sennep og fløde til sidst. kog ned til fløden er cremet, der skal være væske nok til at du kan tilsætte din pasta. Smag retten til med salt og peber. Det skal ende med at være en cremet ret.

Kom retten i dybe tallerkner, og pres lidt citron saft og kom hakket persille hen over.

Du kan pynte retten med lakserogn, kaviar osv. Server friskbagt brød.

 

 

Kirsten Enemark 11 dec 2014