Tigerrejer i orly dej med salat af årstidens rodfrugter og rødder, aioli og ristet rugbrød

Opskrift til 6 pers.

Tigerrejer

 
36 tigerrejer Pil min 36 flotte rejer og mariner dem i salt, peber, sukker og en smule tørret chili.
   

Orly dej

 

250 gr. Mel
½ dl olie
½ æg
2 piskede æggehvider
2 dl. øl
1 dl. Lunkent vand
Salt og sukker

Mel, æg, øl, vand, olie samt salt og sukker piskes samen til en glat dej.
Dejen skal hvile en time, 

herefter vendes dejen med de stiftpiskede hvider

og rejerne dyppes heri og drypper af, hvorpå de kommer ned i en varm friture og
steges sprøde og gyldne.

 

 

Aioli

 

6-8 fed hvidløg
1 tsk. Salt
8 past. æggeblommer
Oliven olie

Hak hvidløget fint med salt pa et skærebræt og kom det op i en skal tilsæt æggeblommer og hvidvins eddike og pisk det sammen.

Tilsæt olivenolie i en tynd stråle til din mayo har en tyk flot konsistens og smag den til med hvid peber og salt.

   

Råkost

 

Marinade:

35 gr. Fint hakket skalottel0g
Et fed hvidløg
10 gr. Purløg
10 gr. Persille
10 gr. Mynte
10 gr. basilikum
Lidt hakkede ansjoser
150 gr. Koldpresset tidselolie
50 gr. Hørfrøolie
Salt, citronsaft og sukker.

Blandes




 

   

400 gr. Blandede rodfrugter,
100 gr. Kål

f.eks. Jordskokker, skorzonerrødder, rødbeder, gulerod eller andre rødder.

udstukket glas kål eller grøn kål

   

Rugbrødstvill.

 

et daggammel helt rugbrød

Skær rugbrød i meget tynde skriver eller i små fine tern.

Rugbrøds tern ristet af i olivenolie pa en pande og drysses med havsalt.
De tynde skriver kommes pa bagepapir, sm0res med olivenolie og drysses med havsalt, bages i ovn. v 180 gr. Til de er sprøde ca. 7-10 min.

   

Anretning:

 
 

Mariner rodfrugterne i marinaden og kom dem i midten af tallerken.

Kom de sprøde rejer på råkosten og sprøjt 3 mayo bjerge, pynt med friske krydderurter og twill.

 

   
   

dec 2013

 

Kirsten Enemark