Svinemørbrad provençale med urtekartoffelkage:

2 svine mørbrad

Rasp

2 hele æg

salt

peber

Puds midterstykket fri for hinder og puds.

Pisk æggene sammen og læg mørbrad stykkerne heri. Lad dem stå en 10 - 15 min. Vend dem af og til.

 

Krydr raspen med salt, peber samt timian.

Tag mørbraden fra æggeblandingen. Lad den dryppe lidt af, vend den i raspen så alle sider er dækket. Rasplaget skal være ganske tyndt. Lad den stå og trække en ca. 5 min. på et køligt sted, så raspen kan sætte sig.

 

Brun mørbraden i en blanding af smør og olie på alle sider. Læg den i et ovnfast fad eller lignende, stil den i ovnen ved 160°c. ca. 15 min. alt efter hvor rosa den ønskes.

Tomat sauce:

 

1 dl. hvidvin

1 ds. Tomater

1 chili

2 chalotteløg

3 fed hvidløg

frisk timian

½ dl. olivenolie

1 dl. piskefløde

Tomaterne dryppes god af. Hak tomaterne groft, hak chalotteløg og hvidløg fint. Sauter løg i olie, tilsæt de hakkede tomater, tilsæt hvidvin sammen med timian, smag til med chilien (uden kerner) i fine strimler, tilsæt olivenolie.

Før serveringen piskes tomatpastaen i fløden og smages til hvidløg, chili evt. med chili sauce

 

 

 

Servering:

Trancer mørbraden efter inspiration ikke i for små/tynde skiver, serveres med sauce Provençal samt fx:

urtekartoffeltærte,

kartoffellasagne eller

kartoffel cougettefad blanding.