Sushiruller med agurk og laks:

2 dl. Japanske ris

4½ dl. vand
4 spsk. riseddike

1 spsk. sukker salt
1 agurk
1 avocado
100 g laksefilet

3 tangplader
10 g. wasabi
1 dl. soja
syltet ingefær

rullemåtte
spise pinde

Kog de udvandede ris i vandet under låg, når risene har kogt 5 min. skrues ned på lav varme. Lad risene små koge 10 min.. Tag gryden af og lad risene trække i gryden 10 min.
Kom risene i en skål.

Bland imens riseddiken i en skål med sukker og salt. Vend eddikelagen i risene - det er vigtigt at lagen ikke røres i.


Når risen har kropstemperatur, begynder du at forme dine rolles.
Hæld 3 spsk. riseddike og 2 dl. Koldt vand i en skål.
Skyl agurken og skær den på langs i 4 kvarte. Fjern kernerne. Halver avocadoen, fjern stenen og skrællen. Skær den i stykker af ca. 4x1 cm.


En tangplade varmes hurtigt over en kogeplade. Anbring tangpladen over på måtten og tag en lille håndfuld af den lune ris og form den til en aflang klods. Anbring den midt på tangpladen. Dyp dine fingre i riseddike-lagen og fordel risene over hele tangpladen med en afstand til kanten på ca. 1 cm. Træk en tynd stribe wasabi midt på risene. Læg en strimmel agurk midt på, fordel et par avocado stykker ved siden af. Skær laksen på langs i tynde strimler på ca.1.cm. læg strimlerne ved siden af.
 

Og nu skal du rulle. Tag fat i måtten med tommel og pegefinger hold på agurk/laks, begynd lige så stille at rulle ind mod midten, således at du ender med at agurk etc. i midten af rullen. Forsæt med at rulle til ingredienserne er sluppet op. Læg rullerne i pres i en lille bakke. Skær dem i skiver på ca. 2 cm. med en skarp kniv et server dem med wasabi, syltet ingefær og soja som tilbehør. Spises med pinde.