Frisk stenbiderrogn med dampet fennikel.

½ kg. Stenbider rogn (urenset)

 

 

1 fennikelløg

1 spsk. rapsolie

1 knivspids spidskommen

 

kødet af 2 modne avocado

1 citron

1 bd. frisk dild

 

brød

Rens stenbiderrognen for hinder, ved at komme rognen i en skål  med rigelig vand og lidt salt og pisk, hinderne sætter sig i piskeriset. Når alle hinder er fjernet, lægges rognen i en sigte. Smag til med salt og lidt sukker.

 

Skær fennikel-løget i tykke skiver.

Læg fennikelskiverne i en fladbundet gryde og tilsæt olie, spidskommen, havsalt, groftmalet sort peber og en anelse vand.

Damp fennikelskiverne under låg i 5 min.

 

Smag fint skåret avocado til med citronsaft, havsalt, sort peber og skåret dild.

 

 

 

Server stenbiderrognen oven på den lune fennikel og advocadoen. Spis den som forret med godt (evt. ristet) brød.

 

 

10mar2011 Nygaard