Stenbiderrogn med ærter, i variation ... agurk og violette gulerødder ..

 

Stenbiderrogn

Agurk

Gulerødder

ærter

ærteskud/dild

En flute

olie

Smør

Rens stenbider-rognen. Det vil sige kom den op i rigtig meget koldt vand og tilsæt en god skefuld salt, pisk hinderne væk (de sætter sig på piskeriset) Hæld rognen igennem en fin sigte og smag  til med salt og peber..

Kom lidt smør i en gryde og tilsæt ærter (gem en lille håndfuld rå) varm dem op uden de tager farve, kog dem let i en smule hvidvin og blend så til en fin pure. Kom den evt. igennem en sigte. Pureen kommes evt. i en sprøjtepose eller bare i en skål.

Riv gulerødder på et mandolin jern eller med en kartoffel skræller og kom op i vand og sæt på

køl indtil anretning.

 

Skær dit flüte i tynde skiver, smør med oliven olie og drys med havsalt. Bag dem sprøde ca. 10 min

ved 190 gr.

 

 

 

Kirsten Enemark 12.mar 2015