Sprøde nøddekurve med hindbær mousse:

Nøddekurv:

200 g blød smør

200 g melis
160 g glykose

100 g hvedemel

100 g hasselflager

Alle ingredienser blandes godt samme. Dejen afkøles.
Deles i ca 6 - 8 lige store stykker (klatter) Bages i ovn ved ca. 160/170 °c. i ca. 8 - 10 min.. Efter ca. 2 min. tages dejen af pladen og formes til en kurv over en kop eller et glas.

 

 

Mousse:

 

Frosset hindbær
¼ l. Piskefløde
70 g. Døller

Mandariner (dåse)

50 g. æg.hvider
 

 

Friske dadler

sprøjtepose

chokolade

Hindbærren drænes for saft. Blendes og pures gennem en sigte.
Fløden piskes stiv.
Æg.hviderne piskes stive (husk skål og ris skal være rene og tørre)
Døller røres op med lunken vand.
Puré og fløde vendes hurtigt men forsigtig i, og til sidst de stive piskede æg.hvider.

Moussen fyldes i sprøjtepose og sprøjtes op i nøddekurvene. Pyntes med friske dadler, mandariner og revet chokolade.