Sprød banan med jordbær, karamelsauce og vanilje is.

4 pers

 

 

 

Sprøde bananer

 

2 gode modne bananer

8 gange forårsrulle dej

En pakke brun farin

Halver bananerne og kvart dem.

læg forårsrulle-arkene  på et fugtigt viskestykke, og kom så på hvert ark en skefuld brun farin blandet med en smule smør. Smør det ud så det passer med bananstykket, læg det på og pak det ind som en forårsrulle, luk til med hvider eller et pisket æg.

Læg dem på frost (de kan evt. laves dagens før), lav tilbehøret: jordbærpuré mm !

 

Palmin eller neutral olie varmes op i en gryde elle en høj pande. Når olien er varm, kommes dine indbagte bananer ned i olien.  hold godt øje og hav en drypbakke klar. Tag den op, når den er gylden og sprød over det hele.

 

 

 

Jordbær pure

 

En pose frosne jordbær

Anis, kanel osv. (i kaffe filter)

Sukker efter smag. ½ dl.

 

Kom din jordbær op i en gryde og tilsæt så dine smagsstoffer,  sukker, en smule vand og varm det stille op. Når det er kogt sammen, sigter vi det, koger det op og smager til. Gem jordbær kompotten til anretningen.

 

 

Karamel sauce

 

2oo gr. Sukker

50 gr. Smør

1,25 dl fløde

 

Smelt sukker uden du rører i gryden, når det er smeltet, tager du gryden fra varmen og tilsætter smørret i små stykker lidt af gangen, mens du rører det roligt sammen. Sæt gryden tilbage på komfuret og tilsæt fløden, mens du stadig rører. Når den er blevet glat og tyk, så kom havsalt i efter smag eller undgå det.

Tag den fra varmen og køl den af, er den blevet for tynd, kan den koges mere ned, og er den for tyk, tilsæt så lidt mere fløde.

 

 

Kirsten Enemark 07 jan 2016

 

 

 
 

 

   
   

 

 

 

 
   
 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Opskrift 4 pers.

En pose frosne jordbær

Sukker

Vanilje is eller vanilje creme

Fløde

Æggehvider eller et pisket æg

 

Halvere banerne og kvart dem.

Kom forårsrulle papirerne op på et fugtigt viskestykke og kom så på et papir en ske brunfarin blandet med en smule smør. Smør det ud så det passer med bananer, læg den på og pak den ind som en forårsrulle luk den til med hvider eller et pisket æg. Lav dem gerne dagen før og læg på frost. Ellers så kom på frost mens din palmin eller neutrale olie varmer op i en gryde elle en høj pande. Når olien er varm kommes dine indbagte bananer ned. I mens du holder godt øje, og har en drypbakke klar. Tag den op når den er gylden og sprød over det hele.

 

Før du steger dine ruller kommer her dagens forslag som tilbehør.

 

Jordbær pure.

 

 

 

 

 

Jeg kommer med et bud på en anretning.