Soufflepandekage med marinerede jordbær:

Pandekager:

1 æg.
¾ dl mel
1 spsk. kakao

dl. mælk
salt
2 tsk. farin
1 tsk. olie
smør til stegning.

Pisk ægget sammen, og sigt mel og kakao i. Rør salt, sukker og olie i dejen, lad den hvile i ca. 30 min.

 

 

Marinerede jordbær:

 

400 g jordbær

1 appelsin

½ dl Grand Marnier

Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i skiver. Bland bærrene med Grand Marnier, appelsin strimler, saft.

 

 

Soufflefyld:

 

1 spsk. smør

mel

 

 

½ dl mælk

revet skal af

½ appelsin ,

1 æggeblomme

2 æggehvider.

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Rør melet i, og pisk det godt igennem, tilsæt mælk og appelsinskal, og rør dejen glat.
Giv den et kort opkog (ristes) og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle ca. 3 a 4 min. Pisk æggeblommerne i dejen. Pisk æggehviderne godt halvstive, tilsæt sukkeret, og pisk dem derefter helt stive. Vend den forsigtigt i den lidt afkølede dej masse. Først ½ delen, derefter resten.

 

 

 

Smør en bradepande med smør, og læg pandekagerne i. Fyld hver pandekage med souffledej, og fold dem sammen på midten bag pandekagerne i ovnen i ca. 7. min.

 

 

Fordel de marinerede jordbær på 4-5 tallerkener, og løft forsigtigt pandekagerne over på tallerkenerne, sigt florsukker over og serveres straks.

 

 

DEN GYLDNE SOUFFLE REGL ER:
AT GÆSTERNE SKAL VENTE PA SOUFFLEEN
- - OG IKKE OMVENDT!!.